رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

توسعه شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می‌کند | صنایع کوچک ۹۰ درصد فعالیت‌های تولیدی را تشکیل می‌دهد

  • کد خبر: ۱۷۸۷۱۲
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۲
توسعه شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می‌کند | صنایع کوچک ۹۰ درصد فعالیت‌های تولیدی را تشکیل می‌دهد
با اوج‌گرفتن فعالیت شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد، تا ۵۰۰ هزار فرصت شغلی جدید در جغرافیای شرقی این شهر ایجاد می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز بررسی‌ها نشان می‌دهد در چند دهه گذشته توسعه مشهد از نظر امکانات اقتصادی و زیرساختی به گونه‌ای بوده که بیشتر، غرب این شهر توسعه یافته است. همین مسئله سبب شده است روند توسعه شرق این شهر کند باشد. به گفته کارشناسان، یکی از بهترین راهکار‌ها برای توسعه متوازن شرق مشهد، استقرار واحد‌های صنعتی در این منطقه است.

دراین میان، بهره برداری از شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد از فرصت‌هایی است که می‌تواند بسترساز رشد متوازن شرق مشهد شود. این شهرک ۱۳ خرداد امسال به بهره برداری رسید. دویست هکتار از وسعت این شهرک صنعتی در مرحله نخست به راه اندازی ۲۴۰واحد صنعتی اختصاص یافته است. درفاز اول بهره برداری از این شهرک، ایجاد ۶ هزار فرصت شغلی برنامه ریزی شده است.

امکان ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه در سال‌های گذشته توسعه واحد‌های صنعتی مشهد بیشتر در سمت غرب این شهر بوده است، می‌گوید: برای توسعه متوازن شهر، استقرار و بهره برداری از شهرک صنعتی شماره ۵ در دستورکار قرار گرفت. براساس برنامه ریزی ها، این شهرک در چند گام تکمیل می‌شود.

برآورد می‌شود که در یک بازه زمانی هفت ساله میزان فرصت‌های شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجادشده در این شهرک به ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برسد. جعفر فرشچی طوسی می‌افزاید: اکنون در استان و مشهد بیش از ۹۰ درصد صنایع مستقر کوچک هستند و پیش بینی می‌شود همین صنایع بخش عمده‌ای از واحد‌های مستقر در محور شرق مشهد را به خود اختصاص دهند. این صنایع از چند طریق می‌توانند توسعه شرق مشهد را ساده کنند؛ یکی اینکه این واحد‌ها به نیروی کار نیاز دارند که همین مسئله سبب ایجاد هزاران فرصت شغلی در محور شرق مشهد می‌شود.

علاوه بر این، بخشی از این واحد‌ها نیز به دلیل صادرات محوربودن به رونق تجارت خارجی استان و مشهد نیز کمک می‌کنند که خروجی نهایی آن در آینده به صورت رونق اقتصادی شرق مشهد دیده خواهد شد. وی ادامه می‌دهد: اکنون محور غرب مشهد به دلیل کمبود زمین امکان استقرار واحد‌های صنعتی جدید را ندارد. ازاین رو، می‌توانیم با تکیه به ظرفیت‌هایی که محور شرق مشهد دارد، از این فرصت برای استقرار واحد‌های تولید در این منطقه استفاده کنیم.

توسعه متوازن شهر

رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی هم در گفتگو با شهرآرا می‌گوید: ایجاد شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد به توسعه بهتر مراکز تولیدی و صنعتی در استان و مشهد کمک خواهد کرد و بعضی محدودیت‌هایی که در شهرک‌های موجود از لحاظ زمین ایجاد شده است، با چنین ظرفیتی تا حدی رفع می‌شود.

علی اکبر لبافی درباره تأثیر شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد بر رشد شرق شهر می‌گوید: استقرار واحد‌های تولیدی بی گمان تأثیر بسزایی بر رشد اقتصاد شهر مشهد می‌گذارد. این مسئله سبب می‌شود با ایجاد تعداد زیادی فرصت شغلی، وضعیت معیشتی ساکنان شرق شهر بهبود یابد.

وی تأکید می‌کند: یکی از راهکار‌های توسعه متوازن شهر، ایجاد امکانات اقتصادی و دسترسی به شغل است. شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد این ظرفیت را دارد که به یکی از موتور‌های محرک رشد اقتصادی شرق شهر تبدیل شود.

ایجاد فرصت‌های شغلی

عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم در گفتگو با شهرآرا، تقویت و حمایت از صنایع کوچک و متوسط را عامل توسعه شرق مشهد بیان می‌کند و می‌گوید: اکنون صنایع کوچک و متوسط نقشی محوری در رشد اقتصادی و فراهم کردن فرصت‌های شغلی دارند. بدون تردید موفقیت چنین صنایعی به نفع اقتصاد خواهد بود. بنابراین، در سال‌های گذشته کمک به این صنایع به اولویت‌های بسیاری از کشور‌ها تبدیل شده است.

احد خوشرو با بیان اینکه ۵۰ درصد فرصت‌های شغلی را صنایع کوچک و متوسط ایجاد کرده اند، می‌افزاید: کمک به استقرار صنایع کوچک و متوسط در شرق مشهد می‌تواند بسترساز ایجاد فرصت‌های شغلی در این منطقه شود. بدیهی است که هر چقدر بتوانیم فرصت‌های شغلی بیشتری در شرق مشهد فراهم کنیم، سبب ایجاد رفاه و رونق اقتصادی در این منطقه می‌شود.

وی با بیان اینکه شرق مشهد می‌تواند محل استقرار صنایع صادرات محور باشد، می‌گوید: به هر حال نزدیکی مشهد به کشور‌های آسیای میانه و افغانستان مزیت‌های صادراتی زیادی را برای این شهر فراهم کرده است. می‌توانیم با استقرار واحد‌های صادرات محور در شرق این شهر بستر‌های رشد صادرات کالا‌ها را از خراسان رضوی به کشور‌های هدف فراهم کنیم.

عضو هیئت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی می‌گوید: در خراسان رضوی ازجمله مشهد، صنایع بزرگ دولتی نداریم و بیشتر صنایع مستقر در این شهر صنایع کوچک بخش خصوصی هستند. این مسئله نشان می‌دهد که به خوبی می‌توانیم از ظرفیت‌های آن‌ها برای سوق دادن شهر به سوی توسعه متوازن استفاده کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->